Top Ten Tuesday – Best Books You’ve Read So Far In 2017

Som tidigare nämnt är top ten tuesday ett initiativ från the broke and brookish och det är ett nytt tema varje vecka. Här är mina: (försökte sätta dem i nummerordning och det gick sådär) 

  • 10. Jag lever, tror jag av Christine Lundgren ungdomsbok som går fort fort att läsa, ganska mörk och ganska bra. 
  • 9. Sista brevet från din älskade av Jojo Moyes i brist på mer livet efter dig läser jag Moyes andra böcker. Av de jag läst hittils har denna varit bäst! Men inte bättre än livet efter dig, men vad förväntar man sig osv. 
  • 8. Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig av Bodil Malmsten hennes loggböcker ÄR så mysiga. 
  • 7. Min fantastiska väninna av Elena Ferrante tvåan hamnar senare på denna lista, men dit kommer man ju inte utan att läsa denna först. 
  • 6. Throne of glass av Sarah J. Maas här tyckte jag ettan var bättre än tvåan, bara för jag tyckte tävling var så rolig att läsa om. Men ska läsa vidare såklart.  
  • 5. Jerusalem 1 av Selma Lagerlöf tyckte om tvåan också men tyckte det var roligare att läsa om när de var i dalarna, och funderade på att resa. Att läsa om hur den nya religiösa tron tar över byn, men senare se hur få det var som stod fast vid den. Tvåan utspelar sig mestadels i Jerusalem, och det var också intressant såklart,  men då hade de redan kommit iväg och då var det inte lika spännande längre. Men man måste såklart läsa båda.
  • 4. Hennes nya namn av Elena Ferrante bättre än ettan! 
  • 3. Det här är hjärtat av Bodil Malmsten hennes loggböcker i all ära men det är ändå dikter hon skriver bäst, denna makalösa kvinna. 
  • 2. Alma Wittakers betydelsefulla upptäckter av Elizabeth Gilbert en ganska tjock bok om en kvinnlig upptäckare, den var helt fantastisk. Man får följa henne hela livet, även bitar ur hennes pappas liv. Gick förvånasvärt snabbt att läsa mer tanke på sidantalet. Känns som att denna fått alltför lite uppmärksamhet.
  • 1. Ett litet liv av Hanya Yanagihara har nämnt den så mycket i text nu att jag inte längre behöver kolla upp stavningen på namnet. Tycker det säger det mesta.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s