Köpenhamn

Efter skolavslutningen packade jag ihop mina sista grejer och åkte till Köpenhamn med min mamma. Det hade hunnit bli lördag och sommar.

DSC_0199

Jag blev sjuk på söndagen och orkade inte med jättemycket, men jag köpte fina kläder till mig själv och en doppresent till min systerson på Ströget, åt gelato (med ananassmak!), köpte lemonad. Vi gick hela Ströget ner till Nyhavn.

DSC_0175 DSC_0181 DSC_0182

Vi besökte även Glyptoteket. Ingen av oss hade varit där innan.

DSC_0200

Så himla fint.

DSC_0202

DSC_0207

Det här var mitt favoritrum även om utställningarna inte ens har börjat här. Vi gick igenom här flera gånger, det blev som ett torg som man måste passera för att ta sig vidare, en knutpunkt. Överallt var det mönstrade golv, och målningar i taket. Mamma tyckte bättre om det än utställningsobjekten. Så ska vara på ett museum tycker jag, allt ska vara fint.

DSC_0224

Jag hann inte kolla på allt, det är vissa utställningar jag inte ens gick in på. Måste nog åka tillbaka någon gång. Vissa salar hade glastak eller stora stora fönster där solen lyste rätt in. Olidligt varmt.

DSC_0183

På vägen hem en eftermiddag var det någon som hade tappat sin ballong. Hann precis ta kort på den, ser ni, där, ovanför ledningen. Sorgligt.

Sen åkte vi hem, det var det, punkt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s