Måndagslänkar

Ett gäng gamla och nya länkar jag fastnat för på sistone, såhär en vanlig måndag som för mig är en sportlovsmåndag.

  • Idag har jag, äntligen, köpt när hundarna kommer Jessica Schiefauer. Första gången jag hörde talas om henne var 2011 när hon fick Augustpriset för pojkarna. Jag har inte läst något av henne än, men jag tror hon är väldigt bra, det känns som att jag kommer gilla hur hon skriver. I senaste numret av Skriva fanns en väldigt fin artikel om när hundarna kommer, så när jag såg boken idag var det klart jag köpte den. Lotta Olsson har för övrigt skrivit en recension om den här.
  • En blogg jag följer är Sandra Beijers, och något jag tycker är himla fint är när hon i ett inlägg ber sina läsare berätta historier och sedan gör ett eller flera inlägg med dem som hon fastnat för. Ett sådant inlägg som publicerats nyligen hittar ni här , där kommentarerna är svar på frågan ”vad är det finaste som hänt dig på sistone?”.
  • Såg en väldigt fin dokumentär om Ted Gärdestad igår, som gjorde att den enda musik jag lyssnat på idag är hans. Finns på svtplay att se på i efterhand.
  • Vill även tipsa om futureme, en hemsida där man skriver mejl till sig själv och väljer ett datum i framtiden man ska få det. Skriver inte där särskilt ofta, men vetat om sidan i några år så har hunnit få flera stycken, utan att alls komma ihåg vad jag skrivit. Så fint.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s