Gone girl – Gillian Flynn

Jag är antagligen en av de sista att läsa gone girl, men nu har jag gjort det. Jag läser i princip aldrig deckare, men nu har det hänt. Gone girl var bra, men inte så bra som jag trodde den skulle vara. Boken i sig var inte som jag trodde den skulle vara. Även om jag inte visste något om den innan jag började läsa, hade jag ändå förväntningar på hur den skulle vara. Det har varit mycket prat om den, och hypen ökade när den blev film.

Jag gillade boken, handlingen men jag tyckte den var för lång, det fanns sega partier i den och den var trög att komma in i. Men när man hade kommit in i den, när den inte var seg, då var den bra, läsvärd.

Den är indelad i tre delar, varav den andra helt klart var bäst, och helt klart den delen som fick mig att gilla boken. Allting i boken är planerat och det gillar jag, det är skickligt gjort.

Jag kommer se filmen, och kanske gillar jag den mer. Kanske är de, enligt mig, onödiga och långsamma partierna borttagna så allt som återstår är det som är fänglsande, spännande och det som jag tyckte om?

Annonser

3 kommentarer

 1. missmagicgirl · februari 27, 2016

  Jag tycker Gone Girl är ganska överskattad själv. Bloggade om den för ett tag sedan: https://missmagicscabinet.wordpress.com/2014/10/17/gone-girl-bok-film/
  Kul att läsa dina tankar och att jag inte är den enda som har svala känslor mot den 🙂

  Gilla

  • Christina Thuresson · februari 27, 2016

   Jag har själv inte sett filmen och lär inte göra det heller. Väldigt intressant att läsa det du skrev om feminism och kvinnliga karaktärer i böcker och film 🙂

   Gilla

   • missmagicgirl · februari 27, 2016

    Nej, se inte filmen. Ingen höjdare 😛 Men tack så mycket! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s