men för det mesta betyder det ingenting

När jag läste bara kärlek kan krossa ditt hjärta och jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket  av Gunnar Ardelius visste jag inte att de hörde ihop, därför läste jag de i fel ordning. Det var lite synd, för jag tror jag hade gillat de mer då.

Jag läste bara kärlek kan krossa ditt hjärta först, och tyckte den var lite seg. Lite för lång. Lite onödig. Vissa bitar älskade jag, men det mesta var ganska tråkigt. När jag läst ut den öppnade jag en annan av Gunnars böcker, jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. Den är skriven på ett helt annat sätt, med korta ”kapitel”, på en sida, en halv sida, en mening. Inte alltid i kronologisk ordning och inte alltid sammanhängade. Man vet inte alltid vem som pratar med det gör inget, det är inte det viktiga. När jag hade läst några sidor såg jag ett stycke som var precis likadant som ett stycke i boken jag precis läst ut.

Jag tror bara kärlek kan krossa ditt hjärta hade varit bättre om jag läst de i rätt ordning, men jag blev lite besviken. Titeln är så underbart fin och innehållet lite platt. Den är inte längre skriven på vers (om man kan kalla det vers), den är helt sammanhängande. Vanliga kapitel. Språket är, som alltid, lite avhugget, på ett bra sätt.

Jag har en till bok att läsa av Gunnar Ardelius, när du blundar tittar jag. Den titeln är också så himla bra, men läser nog något emellan. Nog för att han brukar vara bra, men det kan bli lite mycket.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s