1Q84 – Haruki Murakami

Igår läste jag ut 1Q84, som jag läste till min 30-20-10 utmaning, då denna författare kommer från Japan. Jag fastnade i den och jag läste ut den, jag ville veta vad som hände. Den är väldigt speciell, och jag har inte läst någon bok som liknar denna. Jag tänker inte skriva vad den handlar om, för jag visste inte det när jag började läsa den och jag tror det är så den ska läsas.

Språket är väldigt speciellt och uppdelat. Ändå tycker jag inte det är för hackigt, men på många ställen där det var punkt hade det lika gärna kunnat vara ett kommatecken. Jag tyckte det var mest såhär i början, men det kan ha varit att jag vande mig vid det. Ändå så gillar jag språket. Det byter perspektiv mellan de två huvudkaraktärerna vartannat kapitel, men det tar lång tid innan man kan koppla ihop dem. Samtidigt så gillar jag de parallella historierna, och när det byter perspektiv blir det aldrig tråkigt.

Man blir ganska konfunderad när man läser boken, man undrar var som är sant och inte, vad som verkligen har hänt. Då detta är en trilogi finns två till böcker för mig att läsa, och jag tror jag kommer göra det. Kanske inte direkt, men jag vill veta mer och jag vill veta hur allt hänger ihop. Dock har jag en känsla av att jag inte kommer få veta allt. Egentligen, så händer det inte jättemycket i boken, och för att vara ärlig hoppade jag över partierna när han läste högt. Men jag tycker om boken, den är väldigt speciell men helt klart läsvärd; jag är glad att jag läste den och tycker du med ska göra det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s