Bokbloggsjerka vecka 3

Veckans bokbloggsjerka som Annika ordnar varje helg, och det är Lotten som har föreslagit denna fråga.

Bokbloggsjerka

Veckans fråga är:

När började du läsa och varför fortsatte du att läsa så mycket som du gör?

Jag kommer inte ihåg när jag började läsa, men jag vet att jag alltid har gillat böcker och innan jag kunde läsa själv ville jag att någon skulle läsa för mig. Jag tror jag började läsa ganska tidigt och att jag läste mycket redan från början. Vi hade ”utmaningar” i klassen i tvåan att man skulle läsa ett visst antal sidor, och så gjorde vi diagram på väggen med allas namn och hur mycket de hade läst. Min stapel var alltid högst och vi hade en bokbuss som kom på förmiddagen så vi gick dit med skolan, och på kvällen så jag gick dit igen med mamma och lämnade tillbaka böckerna jag lånat innan. Jag hade ju redan läst dem.

Jag läser fortfarande mycket, men inte lika många böcker. Dels för att jag har andra saker jag måste göra och dels för att böckerna jag läser nu är tjockare och kräver mer tid. Jag har fortsatt läsa för att jag tycker det är väldigt kul och det finns alltid en bok som jag vill läsa. Sedan har jag också haft kompisar som har läst mycket, och inte haft så mycket annat att hitta på.

Annonser

3 kommentarer

 1. Pirjo Saloniemi · januari 17, 2015

  Så många böcker, så lite tid.

  Gilla

 2. Monika · januari 18, 2015

  Så många böcker som jag läste när jag var yngre kommer jag nog aldrig att hinna igen. Kanske när jag blir pensionär då 🙂

  Gilla

 3. Freja · januari 19, 2015

  Det är många som, precis som du och jag, beskriver att kombinationen läsa tidigt och god tillgång till böcker är nått som gör att intresset håller i sig! Bibliotek är guld värt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s