Podcasts jag följer

Jag kollar inte på tv så mycket, men podcasts och radio lyssnar jag desto mer på. Jag tror det är för att jag kan göra flera saker samtidigt, jag kan lyssna samtidigt som jag stickar, gör läxor, redigerar bilder, innan jag ska somna, när jag sitter på bussen etc. Jag älskar att läsa vilka podcasts andra lyssnar på, så jag tänkte göra ett inlägg med mina favoriter.

Podcasts jag lyssnar på

Jag lyssnar via appen podcaster, annars kan man lyssna via acast och få se bilder samtidigt.

Först ut lyssnar jag på Alex och Sigges podcast och The Filip and Fredrik Podcast, det är väl de som är störst i Sverige och Filip och Fredrik har många utländska lyssnare också (den är på engelska). Alex och Sigge pratar sakta och lugnt, ofta om ganska djupa ämnen och avsnitten känns genomtänkta. Att lyssna på Filip och Fredriks podcast är som att få lyssna på ett samtal mellan två kompisar där de pratar fort, byter ämne hela tiden och snackar om olika kända personer som man aldrig hört talas om. Tycker dock inte de pratar lika fort nu när de inte pratar på svenska längre. Alex och Sigges podcast släpps varje fredag och Filip och Fredriks släpps på torsdagar.

Jag lyssnar också på Hanapees otroliga podcast som hon har ihop med Martin Huss. Jag följer hennes blogg också, och har gjort ganska länge, men gillar podcasten bättre. I början hade ett tema för varje gång, sedan hade en lång paus och efter den har de bara pratat på utan något speciellt ämne varje veckan. Podden släpps varje måndag och brukar innehålla anekdoter från veckan som gått, Martin har precis fått barn så de pratar såklart om det ibland. De pratar mycket om orättvisor i världen och har ett feministiskt perspektiv på podden. Hanapees otroliga podcast är den podd jag följt längst och den får en alltid att skratta eller tänka till, beroende på vad de pratar om.

Sandra och Michelle är nog min favoritpodcast. Sandra Beijer har den mysigaste bloggen, skriver krönikor och hennes debutroman publicerades förra året. Hon har podcasten ihop med sin bästa vän Michelle, och de pratar om något speciellt varje vecka. De är personliga i sin podcast, och det känns som om man känner dem när man lyssnat på några avsnitt. Podden släpps på torsdagar.

Den sista podden jag lyssnar på är Systrarna Knaves podcast, det är den senaste jag börjat lyssna på. De är två systrar som också har en vanlig konversation som är rolig att lyssna på, den är också personlig och de pratar utifrån sig själva. Jag har bara hört några avsnitt men jag kommer absolut att fortsätta lyssna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s